Back to All Events

Generativna umetna inteligenca v kreativnih industrijah in Slovenija

Živjo!

V preteklem letu so orodja tako imenovane generativne umetne inteligence (ChatGPT, Dall-e, …) dodobra prevetrila marsikatero kreativno industrijo. Strokovnjakinje in strokovnjaki raznih področij (tvorjenje besedil, oblikovanje, …) so prvič soočeni z orodji, ki bodo imela močan vpliv na njihov potek dela. Razvoj in raba orodij generativne UI tako odpirata vrsto vprašanj, tako pasti in čeri kot tudi priložnosti (npr. negativni vplivi pristranosti, transparentnosti, izobraševanje, povečana storilnost, intelektualne pravice…), na katere globalne strokovne skupnosti še iščejo odgovore.

VTIS interesni skupini #kreativci in #data_science sta združili moči in pripravili dogodek, kjer se bomo podrobneje seznanili z vlogo generativne UI v kreativnih industrijah. Dogodek bo v četrtek, 6. aprila 2023, ob 18.00 CET na ZOOM-u.

V uvodu bo kognitivni nevroznanstvenik, Kristijan Armeni, podal kratek pregled orodij generativne umetne inteligence, nato pa nam bosta UX oblikovalka, Kaja Škerlj, in podjetnik, Rok Strniša, predstavila, kako orodja generativne umetne inteligence že uporabljata v svojem delu. V drugem delu pogovora se bomo osredotočili na priložnosti, ki jih generativna umetna inteligenca ponuja za razvoj v Sloveniji.

GOSTJE:

PRIJAVA >> https://www.eventbrite.com/e/585733854727

****************************************************

Kaja Škerlj je UX dizajnerka in podjetnica, ki izdeluje mobilne aplikacije in spletne strani za družbeno odgovorna podjetja. Trenutno živi v Belgiji in dela pri podjetju Sappi. https://www.kajaskerlj.com/

Rok Strniša je znanstvenik in podjetnik na področju računalništva, ki uporablja generativno umetno inteligenco za reševanje podjetniških izzivov (https://avatarportrait.com/). https://rok.strnisa.com/

Kristijan Armeni je kognitivni nevroznanstvenik na univerzi Johns Hopkins, ZDA, kjer raziskuje nevroznanost jezika, kognitivne sposobnosti jezikovnih modelov ter njihovo rabo za analizo možganskih signalov.

***************************************************

Lepo vabljeni!

Ekipa društva VTIS ter Kristijan Armeni, vodja interesne skupine #data_science in Vasja Urh, vodja interesne skupine #kreativci

- - -

Za vse informacije nam pišite na info@drustvovtis.si.