Back to All Events

Meet-up interesne skupine #data_science: Projekt Podnebnik

Pozdravljeni,

vsi, ki deluje te oziroma vas zanima področje #data_science, lepo vabljeni na virtualno srečanje interesne skupine #life_science. Članica VTIS-a, dr. Lina Boljka nam bo predstavila projekt Podnebnik kjer želijo z zbiranjem in analizo podatkov o vplivu in razsežnosti podnebnih sprememb izboljšati naše razumevanje, pregled in odločanje o prihodnosti.

Srečanje bo potekalo v soboto, 17. decembra, ob 18.00 preko Zoom-a.

PRIJAVA >> https://www.eventbrite.com/e/475545829377

*Vsi prijavljeni prejmete dostop do srečanja na dan dogodka.

--

Dr. Lina Boljka (https://lina-boljka.github.io) je podoktorska raziskovalka na Geofizikalnem Inštitutu Univerze v Bergnu (Norveška). Ukvarja se predvsem z razumevanjem pojavov v atmosferi na različnih časovnih skalah, kar lahko dosežemo z matematičnimi opisi, simulacijami v klimatskih modelih in z analizo meritev. Lina Boljka je dodiplomski študij zaključila na Fakulteti za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani, podiplomski študij (tako magistrski kot doktorski) pa na Univerzi v Readingu (Velika Britanija). Pred potjo na Norveško je bila podoktorska raziskovalka na Zvezni Univerzi v Koloradu (ZDA).

--

*Za več informacij smo vam na voljo preko e-maila: info@drustvovtis.si.

Upamo, da se vidimo v čim večjem številu!

Ekipa društva VTIS & Kristijan Armeni, vodja interesne skupine #data_science

*Dogodek omogoča Urad vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu in partnerji društva.